Had ik je maar eerder ontmoet! - Aggeris
Aggeris biedt flexibele, professionele zorg en dienstverlening op maat aan, voor niet-medische diensten.
aggeris, aggeris begeleiding op maat, begeleiding op maat, huishoudelijke hulp beek en donk, huishoudelijke hulp gemert, huishoudelijke hulp eindhoven, ouderen hulp eindhoven, senioren hulp eindhoven, senioren hulp helmond, ouderen hulp helmond, huishoudelijke hulp mariahout, zorg aan huis beek en donk, zorg aan huis eindhoven, zorg aan huis gemert, zorg aan huis helmond, zorg ouderen helmond, thuisbegeleiding eindhoven, thuisbegeleiding helmond, persoonlijke begeleiding helmond, persoonlijke begeleiding gemert, persoonlijke begeleiding aarle rixtel, persoonlijke begeleiding beek en donk, bewegingsbegeleiding ouderen, bewegingsbegeleiding eindhoven ouderen, senioren comfort eindhoven, senioren hulp aan huis, beek en donk, gemert, mariahout, helmond, eindhoven, lieshout, veghel, zelfstandig wonen ouderen, hulp in huis, hulp in huis senioren
16205
post-template-default,single,single-post,postid-16205,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

18 jan Had ik je maar eerder ontmoet!

Soms heb je zo onverwacht een geluksmomentje.

Dat overkwam me onlangs toen iemand tegen me zei: “Had ik je maar eerder ontmoet.”

 

Zoals zo vaak als je in een groep er als laatste bijkomt, word je toch min of meer uitgehoord. Over waar je vandaan komt, hoe oud je bent, wat je in het verleden voor werk deed en wat Aggeris Begeleiding op Maat is. Allemaal heel positief, want iedereen wil dan graag wat meer van je weten. Je beter leren kennen en natuurlijk zien wat voor vlees ze in de kuip hebben.

En zoals ik dan ben, een open boek, begin ik spontaan te vertellen. Waar ik woon, over mijn gezin, wat ik in het verleden heb gedaan voor werk en wat in nu doe, zorgverlener zijn.

Zodra ik over mijn werk als zorgverlener begin, vertel ik vrijwel altijd hoe ik ertoe gekomen ben om mijn passie te gaan volgen en word ik enthousiast.

 

Lieverlee het gesprek begon mijn collega te vertellen over haar ervaringen met haar vader. Samen met haar zus heeft ze haar vader ondersteunt en begeleid tot het einde toe. Twee op en top mantelzorgers. Petje af. Maar het was niet makkelijk, nee het was zwaar ook al deden ze dit uit liefde. Iedere dag was er iemand van de zussen bij vader. Ze zijn er zelfs dagelijks gaan koken. Want vader at slecht, ging ziende ogen achteruit en tijd om hem te helpen met eten was er niet. Verzorging was erg lief, maar het ontbrak ze aan tijd en voldoende aandacht voor hem. Door de goede verzorging van de zussen knapte vader weer helemaal op en mag gerust gezegd worden dat hij hierdoor langer heeft geleefd.

 

Zo kom je dan samen in gesprek en bleek dat de zussen nooit een dagje vrij hadden. Geen tijd voor zichzelf, wat een enorme impact had zowel geestelijk als lichamelijk. Het waren zware jaren, waarop ze met liefde terugkijken, maar die ook littekens heeft achtergelaten vanwege deze immens zware opgave gedurende jaren.

“Had ik je maar eerder ontmoet.” Dat is wat ze tegen me zei. Als jij er toen was geweest, dan hadden wij af en toe eens een dagje voor onszelf gehad. Iemand anders, een vertrouwt persoon en altijd dezelfde, die dan voor vader zou hebben gezorgd. Zijn eten maken, een wandelingetje, gezelschap houden en hem met een gerust hart achtergelaten. Dit zou ons enorm ontlast hebben.

 

Voor mij was dit echt een geluksmomentje.