Kerstgedachte - Aggeris
Aggeris biedt flexibele, professionele zorg en dienstverlening op maat aan, voor niet-medische diensten.
aggeris, aggeris begeleiding op maat, begeleiding op maat, huishoudelijke hulp beek en donk, huishoudelijke hulp gemert, huishoudelijke hulp eindhoven, ouderen hulp eindhoven, senioren hulp eindhoven, senioren hulp helmond, ouderen hulp helmond, huishoudelijke hulp mariahout, zorg aan huis beek en donk, zorg aan huis eindhoven, zorg aan huis gemert, zorg aan huis helmond, zorg ouderen helmond, thuisbegeleiding eindhoven, thuisbegeleiding helmond, persoonlijke begeleiding helmond, persoonlijke begeleiding gemert, persoonlijke begeleiding aarle rixtel, persoonlijke begeleiding beek en donk, bewegingsbegeleiding ouderen, bewegingsbegeleiding eindhoven ouderen, senioren comfort eindhoven, senioren hulp aan huis, beek en donk, gemert, mariahout, helmond, eindhoven, lieshout, veghel, zelfstandig wonen ouderen, hulp in huis, hulp in huis senioren
16201
post-template-default,single,single-post,postid-16201,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

20 dec Kerstgedachte

Tegenwoordig kom ik steeds vaker tot het besef dat ik met enige regelmaat momenten van bezinning heb. Dat dit is voortgekomen uit de weg die ik enkele jaren terug ben ingeslagen, verbaasd me niet meer.

Iets in mij is veranderd. Ik voel me anders, ik ben een ander mens geworden. En dat voelt goed.

Ik voel me niet meer opgejaagd, er is een bepaalde rust over me gekomen.

Mijn kijk op het leven is anders geworden, ik ervaar het leven intensiever, bewuster, als iets moois wat me gegeven is, maar besef tevens ook mijn hoe kwetsbaar, pijnlijk en oneerlijk het kan zijn.

 

Het wegrukken uit het leven van nog jonge mensen als gevolg van ziekte, terwijl ze nog een heel leven voor zich hadden. De terroristische aanslagen, Paris, Nice, Brussel en nu weer Berlijn. Het verdriet en het leed wat dit allemaal teweeg heeft gebracht.

En waarom? Waarvoor?

Genieten van kleine dingen, een glimlach krijgen, een kus van een kind, de blijdschap van je hond als je thuiskomt of de ontroering in iemands ogen.

Daar draait het om. Liefde, vriendschap, warmte en aandacht voor elkaar.

Kijk eens om je heen. Ik realiseer me dat het leven morgen zo maar over kan zijn. Plotseling, als uit het niets.

 

Terugkijkend op het afgelopen jaar moet ik de conclusie trekken dat dit geen fantastisch jaar voor me was. Verdriet en leed is me niet gespaard gebleven.

Maar het heeft me ook goede dingen gegeven, kleine dingen die van wezenlijk belang zijn. En die goed dingen neem ik mee naar het nieuwe jaar.

Voor 2017 heb ik me voorgenomen om alle negatieve dingen van het afgelopen  jaar achter me te laten en het nieuwe jaar in te gaan met heel veel optimisme en kracht om verder te bouwen aan mijn doelen.

Daarnaast proberen om het beste uit mezelf te halen en dit te delen met anderen en overbrengen op mijn dierbaren en alle mensen waarmee ik zakelijk, dan wel privé in aanraking kom.

 

Mensen vergeten misschien wat je gezegd hebt, maar ze zullen niet vergeten hoe ze zich door jou voelen.