Never give up. - Aggeris
Aggeris biedt flexibele, professionele zorg en dienstverlening op maat aan, voor niet-medische diensten.
aggeris, aggeris begeleiding op maat, begeleiding op maat, huishoudelijke hulp beek en donk, huishoudelijke hulp gemert, huishoudelijke hulp eindhoven, ouderen hulp eindhoven, senioren hulp eindhoven, senioren hulp helmond, ouderen hulp helmond, huishoudelijke hulp mariahout, zorg aan huis beek en donk, zorg aan huis eindhoven, zorg aan huis gemert, zorg aan huis helmond, zorg ouderen helmond, thuisbegeleiding eindhoven, thuisbegeleiding helmond, persoonlijke begeleiding helmond, persoonlijke begeleiding gemert, persoonlijke begeleiding aarle rixtel, persoonlijke begeleiding beek en donk, bewegingsbegeleiding ouderen, bewegingsbegeleiding eindhoven ouderen, senioren comfort eindhoven, senioren hulp aan huis, beek en donk, gemert, mariahout, helmond, eindhoven, lieshout, veghel, zelfstandig wonen ouderen, hulp in huis, hulp in huis senioren
16239
post-template-default,single,single-post,postid-16239,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

25 okt Never give up.

Er iets wat me opvalt bij tijd en wijlen en me echt bezig houdt.

En dat ‘iets’ gaat me aan het hart. Het raakt me diep van binnen. Niet alleen omdat ik er in mijn eigen, persoonlijke omgeving ook tegenaan ben gelopen, maar ook omdat ik de pijn, het verdriet van anderen zie, meemaak en voel.

 

Dat ‘iets’ betreft de Zorg die er in Nederland verleend wordt. Beter nog kan ik zeggen, Zorg die niet verleend wordt.

Wat ik hiermee bedoel is het volgende.

Er is veel Zorg in ons land, op allerlei gebied en voor alle leeftijden en allerlei aandoeningen. Op medisch gebied wordt steeds meer bekend, veel onderzoek gedaan, nieuwe ontwikkelingen en ga zo maar door. Allemaal heel positief en dat vind ik echt geweldig. Er is heel erg veel te vinden aan goede Zorg in Nederland.

Helaas, lopen ook  heel veel mensen vast binnen de gezondheidszorg.

Mensen met hun eigen specifieke probleem/ziekte, hun eigen specifieke verhaal, hun eigen verwachtingen voor een beter leven dan hetgeen ze nu leven en lijden. Ja, die lange ‘ij’ is zo bedoeld, want zij ervaren hun leven als lijden.

 

Waar ze tegenaan lopen is het feit dat als ze behandeld willen worden, ze aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen. Ze moeten binnen de kaders van de zorginstelling/zorgverlener passen. En hier gaat het mis!

Al die mensen die hieraan niet voldoen kunnen vervolgens niet behandeld worden. Althans, niet op die plek, of door die behandelaar. Ze worden met een keiharde ‘NEE’ naar huis gestuurd.
Hun wereld stort in. Alle hoop, die ze maanden hebben gehad, in één gesprek weggeveegd. Soms zijn deze mensen hierdoor nog verder van huis dan voorheen.

Hier en daar wordt naderhand nog wel gezocht naar een alternatief voor deze persoon, maar het komt te vaak voor dat mensen het zelf maar uit moeten zoeken. Dat behoort dan niet meer binnen de kaders en de regels.

 

En dit doet zo’n pijn. Heel veel pijn en geeft een groot verdriet.

Dit is niet alleen zichtbaar, maar ook voelbaar.

Door mijn eigen ervaringen voel ik de pijn en het verdriet ook van anderen, en ik voel me in een woord samengevat machteloos.

Wat ik me afvraag is, hoeveel mensen niet aan de gestelde norm voldoen? Ik heb geen idee van getallen, maar als ik naar mijn eigen omgeving kijk, is dat een schrijnend aantal.

 

Het enige wat mij rest is er ‘zijn’ voor deze lieve mensen en na verloop van tijd weer voorzichtig proberen om ze te stimuleren de draad weer op te pakken en samen verder te kijken naar mogelijke, andere zorg.

Opgeven is voor mij géén optie. Mijn motto hierin is: Never give up!